12. června 2013

Top podcasty Game of Thrones

Game of Thrones AfterBuzz TV AfterShowTakto vypadá video přenos z natáčení podcastu AfterBuzz TV AfterShow k seriálu HBO ke Game of Thrones.
K tomuto příspěvku jsem se chystal dlouho. Jsem vášnivý posluchač podcastu (vice?) a obzvláště podcastů k seriálům, které sleduji. Ke každému dílu HBO Game of Thrones jsem naposlouchal hodiny různých podcastů, které se věnují jednotlivým odvysílaným epizodám. Podcasty spravuji přes iTunes a poslouchám v iPod Nano 7.

1. Cripples, Bastards and Broken Things
[web, iTunes]
autor: Kenneth Lopez

Ken je nejstarší ze všech podcasterů a současně můj nejoblíbenější. Neskrývá, že je gay, což dává podcastu určité zajímavé vhledy do příběhu. Ken je vždy laskavý jako Obi-Wan Kenobi a pokládá hostům zajímavé otázky. Asi nejzajímavější host je Bubba, který je skvělý ďáblův advokát a jeho obhajoba Joffreyho nebo Crastera je opravdu dokonalá.

2. Podcast Winterfell [web, iTunes]
autor: Matt Murdick

Matt dělá podcasty již dlouho a tento je skutečně hard-core do takové míry, že se čte kniha a rozebírají kapitoly nebo se děla analýza hudebních motivů v seriálu. Asi nejlépe charakterizující zápal tohoto podcastu je terapeutický díl záhy po epizodě k Red Wedding, který nesl název Matt on Heath’s ‘emergency’ Film List Podcast. V podcastu jsou i moderované telekonference fanoušků.

3. A Pod of Casts [web, iTunes]
autor: Robin Pierson

Robin a jeho host Robert komentuji a rozebírají jednotlivé epizody. Podcast je pěkně strukturovaný a přehledný. Host Robert četl knihu a Robin je pouze divák seriálu. Jedná se o skvělý podcast, u kterého začít.

4. Games of Owns [web, iTunes]
autoři: Eric Scull, Micah Tannenbaum, Selina Wilken a Zack Luye 

Podcast z dílny webu Winter is coming. Skupina lidí - trochu ne tak geekovským tónem - komentuje epizody, ale také sleduje zpětně staré díly s vlastním komentářem. Připadáte si pak, jak kdyby jste sledovali epizodu ze čtyřmi dalšími lidmi v místnosti. Podcast se odlišuje tím, že je v něm silný ženský názor.

5. AfterBuzz TV AfterShow [web, iTunes]
autoři: Dave Klein

První podcast, který můžete poslouchat, je dostupný hned po odvysílání epizody. Autoři podcastu jsou vesměs herci z Kalifornie hledající příležitosti, proto je to velmi profesionálně dělané, a to pro nejširší publikum. AfterBuzz má podobu i jako video a můžete se zde setkat s insidery seriálu. Někdy mě však štve, že zábava vítězí nad obsahem, proto je to kvalitou podcast nejslabší.

Podcasty se snaží filtrovat svůj obsah, aby v něm nebyly spoilery, takže můžete spekulovat s podcastery. Jednou bych měl rád svůj vlastní podcast. O žádném českém podcastu Game of Thrones jsem zatím neslyšel.

Žádné komentáře: