13. června 2013

1101: Semínka a jablka

Dnes jsem se na začátku trochu zasekl. Jak přeložit "intentions"? Jako intence? To mi moc to neřekne. Cíl? To není zas tak přesné, nejde jen o výsledek, ale i cestu, první krok na cestě. Účel? Ten světí prostředky. Možná záměr je nejvhodnější. Když máme v poslanecké sněmovně záměr zákona, tak z toho vznikne výsledek - zákon. Dobře, dnes to bude o tom, co zamýšlíme.

Najít skutečnou podstatu (srdce) záměru vyžaduje položit si otázku: "co skutečně chci?" Odpověď je třeba hledat na základě našich hodnot. Často je nám to nejjasnější, když prožíváme něco, co nechceme. Naše nejdůležitější záměry jsou většinou získávaný z naprostých protikladů.  [SUNNARBORG, 2011].

Apple tree growing. Záměry jsou jako jabloně. Vše to začíná u malinkého semínka. Semínko je zaléváno deštěm, bere si živiny ze země a energii ze slunce. Takové semínko vyroste do stromu, který rozkvete a rodí jablka plná dalších semínek. Jen díky pozornosti a výživě, co začalo jako malé semínko, rozkvete a rozmnoží se na další malá semínka. [SUNNARBORG, 2011]

Záměry ovlivňují naše myšlenky a pocity. Když v nějakém rozporu zjistíme, co skutečně chceme, zapneme sílu našeho záměru, ta pak spustí naše myšlenky a pocity. Zahájíme proces tvoření - pěstujeme svou jabloň. Záměry tvoří výsledky - jablka. Přání se přetvářejí v činy. Vždy se něco stane. Naše záměry se tady jako jablečná semínka, stanou jablky v podobě našich slov, činů a bytí.  [SUNNARBORG, 2011].

Afirmace na dnešní den: "Mám jasné záměry v souladu se svými hodnotami." [SUNNARBORG, 2011]

S pomocí času a trpělivosti docílíme čehokoliv. Někdy to trvá opravdu dlouho, protože ani jablko se neobjeví na stromě hned.  [SUNNARBORG, 2011].

Otázky: [SUNNARBORG, 2011]
  • Jak mě mé záměry pomáhají v mém životě?
  • Jak by vyjasnění a vyladění mých záměrů mohlo pomoci změnit můj život?

Žádné komentáře: