14. června 2013

Fresh - 7-mi denní půst

Tohle vše začalo, když jsem poslouchal podcast Cliffa a Stephanie (Family from the Heart 255), kde se zmínili o jednom dokumentu s podivným jménem a že půjdou do Freshového půstu. O freshích jsem už hodně slyšel, ale nikdy mě to nějak nebralo. I s pročtením mnoha názorů, že jako jiné spotřebiče se na to bude prášit, koupil jsem si odšťavňovač ROHNSON R-427. Jak jsem však později zjistil, stačilo se zeptat pár známých, protože jim doma často leží ladem a rádi se jej zbaví. Dokonce i rodiče doma jeden mají.

Rozdíl v ceně přístrojů je efektivita využití vstupů. Údajně 4x dražší CATLER JE4010 má o 20% vyšší účinnost, ale čistit se asi musí stejně :) Čistit se však musí stejně. Rozhodně je dobré mít v odpadu sáček, což ulehčí práci.

Když jsem si je párkrát dal v restauraci, tak né vždy to chutnalo a i různé fresh pointy mě něpřesvědčily Dokument Fat, Sick & Nearly Dead, Austrálie, 2010 [čsfd] mi však otevřel oči jiným směrem. Nadchl mě pro zeleninové freshe.

Joe Cross Joe Cross se rebootoval během 6 týdnů a natočil o tom dokument.
Tipy pro 7-dmi denní půst: [JUSTONJUICE.COM, 2013]

  1. Pokud nějaká zelenina nebo ovoce v receptech nevyhovuje, neváhejte ji nahradit. Například kapustu brokolicí. Každopádně nesuďte džus podle jeho původní suroviny.
  2. Neměli byste jíst žádnou pevnou stravu během těchto 7-dmi dní.
  3. Pokud máte bolesti hlavy nebo neodolatelné chutě sníst něco. Vytrvejte, je to běžný stav během prvních 2-4 dní. Soustřeďte se na svůj cíl.
  4. Po každém freshi vypijte 0,5l vody a dbejte na dostatek čisté vody během celého dne.
  5. Den začněte šťávou s 1/2 citronu, který smícháte s 0,4-0,5l teplé nebo horké vody. Hned, jak se probudíte. Pročistí to trávící trakt a dodá startovací dávku energie.
  6. Doporučuje se vypít 4-6 freshů o objemu 0,4-0,6l za den.


Ovocné
  • 1x červený grep a 1/4 ananasu ... osvěžující chuť.
  • 4x mrkev, 2x jablko, 1x paprika a 1/4 celeru ... celer tomu dává zajímavou příchuť.
Fat Sick and Nearly Dead Calories comparision in stomachUkázka proč to funguje: 400 kcal oleje, 400kcal smaženého kuřete a 400kcal zeleniny. Zeleninu a ovoce umí náš žaludek kaloricky odhadnout a správně vydat signály o tom, zda máme dost. Jakmile se však začne smažit, tak je tělo zmatené. Friťáky prostě v pravěku nebyly, abychom si na ně mohli zvyknout.

Žádné komentáře: