18. června 2013

1111: Tryskající artézská studna

Téma blahobytu a hojnosti se mi zpočátku zdálo příliš abstraktní. Pomohlo mi však trochu lepší přiblížení toho, co těmito pojmy myslíme. Hojnost si můžeme představit jako dvojí. Ta první je ta patrná na první pohled, fyzická: peníze a majetek. Druhá však už nemusí být tak zřejmá. Součástí hojnosti jsou milostné vztahy, radost, požehnání nebo taková maličkost jako prostý duševní klid. To jsou způsoby, jak i člověk bez materiálních požitků může být vnitřně bohatý.

Hojnost si lze představit jako proud pohody, který je dostupný komukoliv a kdykoliv. Máme přístup k tomuto proudu, ale jen tehdy, když v něj věříme a podle toho se chováme.

Aquifer Aquifer se česky krásně překládá jako zvodeň. Artézská zvodeň (napjatá) je uložena pod nepropustným podložím, které vytváří podtlak. Když tuto vrstvu navrtáme ve správném místě, začne voda tryskat na povrch. [SUNNARBORG, 2011]

Přístup k proudu hojnosti vyžaduje, abychom byli v souladu, soustředili se na svůj záměr. Když skutečně o něco usilujeme, musíme o to požádat. Hojnost je pak část odpovědi na naše touhy. Je to artézská studna. Stejně jako hojnost je zvodeň skrytá hluboko pod povrchem, pokud chceme využít sílu jejího pramenu, musíme se k ní provrtat. Jakmile se nám to povede, zažijeme výhody bytí v souladu. Kdykoliv se k této naší artézské studní můžeme vrátit a užívat si ji. [SUNNARBORG, 2011].

Afirmace na dnešní den: "Mám přístup k pramenu hojnosti vždy a všude. Žiji v hojnosti." [SUNNARBORG, 2011]

Otázky: [SUNNARBORG, 2011]
  • Jak prožitek hojnosti ovlivňuje mé každodenní chování?
  • Co můžu udělat proto, abych si všiml hojnosti?
Zní to možná zvláštně, ale třeba hraní Call of Duty, mě dokáže do takového proudu dostat. Chvíli trvalo než jsem se naučil hru ovládat (musel jsem vrtat), ale teď již se k ní můžu kdykoliv vrátit a zažívat ty krásné chvíle a strategicko-taktické orgie, kdy jsem dokonale odpojeny a plně soustředěny jen na tento virtuální svět. Taková pařba Call of Duty na mě funguje daleko lépe než meditace nebo jakákoliv sportovní aktivita.

Žádné komentáře: