27. července 2011

Vrchol týmové práce

Masterly Skills: The Race to Ship 4000 CarsFotky z dokumentárního filmu Masterly Skills: The Race to Ship 4000 Cars.
Před několika lety jsem viděl dokumentární film, který ukazoval nejnáročnější zaměstnání na světe. Mezi nimi byli i japonští řidiči nakládající nová auta na speciální lodě, které je pak přepravují do Spojených státu a na jiné vzdálené trhy. Snažil jsem se tento dokument stáhnout, ale pořád se mi to nedaří nikde najít.

V japonském přístavu Tahara jen nakládáno na speciální lodě nejvíce automobilů na světe. Aby se mohla auta efektivně naložit, jsou v přístavu speciální týmy řidičů. Auta jsou nakládány tak, že mezi nimi je 30cm místa a po stranách pouhých 10cm. Nákladní lodě se musí naložit během dvou dní a do jedné lze umísti 4000 nových vozů přímo z výroby. Loď si lze představit jako 12ti patrovou garáž. Auta nesmí utrpět žádná poškození. Cena jednoho vozu je přes 200tis. Kč. Auta při nakládání vytvoří vláček a vysokou rychlostí vjíždějí do lodi, aby se dostala na svá místa.

Jedná se o velice náročnou práci závislou na absolutní koncentraci a kooperaci. Každý den se musí naložit 2000 aut a jakékoliv zdržení nebo špatné využití místa má fatální důsledky.

zdroj: Masterly Skills: The Race to Ship 4000 Cars

Žádné komentáře: