28. července 2011

Oblíbené podcasty

Od té doby co mám Apple iPod nano 6 generace, stal jsem se nadšeným posluchačem různých podcastů. Rád bych je přiblížil ostatním. Nejdůležitější na podcastu je role speakra nebo jak česky popsat toho, kdo mluví v podcastu. Hodně tematicky dobrých podcastů zabije projev uspávače hadů. Přeci jenom poslouchám hlavně na cestách a dobrý verbální projev je polovina kvality, každého podcastu.
Apple iPod Nano 6 gen.Dokonalá věcička, tento Apple iPod nano 6gen.

Morning Coach
Zakldatelem podcastu je JB Glossinger. Každé ráno, vzhledem k časovému posunu v USA o den později, si můžete poslechnout 15min tématický příspěvek na různá životní témata, která vás můžou nakopnout, dodat inspiraci a dopomoci k vašemu osobnímu rozvoji. Na iTunes jsou zdarma dostupné pouze pondělní podcasty, můžete si zkusit týden zdarma nebo se stát za 350 Kč měsíčně členem a poslouchat 5 dní v týdnu. K podcastu je na webu mnoho užitečných nástrojů, mezi kterými u mě jednoznačně vede Dreamboard.

Get-Fit Guy
Celý název podcastu je Get-Fit Guy's Quick and Dirty Tips to Slim Down and Shape Up. Podcast vede Ben Greenfield, to jestli je top fitness trenérem v USA nemůžu hodnotit, ale speaker je to fantastický (neznám lepšího). Délka příspěvku je 15min a jde k věci. Méně je často více, tuším, že příspěvky jsou týdenní a zcela zdarma. Dohromady je tam k 50 dílům, takže chvíli potrvá než se naposlouchají.

Toulky českou minulostí
Bezkonkurenčně unikátní projekt Dvojky Českého rozhlasu (z Brna). Každé nedělní ráno můžete poslouchat dramatizaci českých dějin v 25min podcastech. Začíná se v pravěku a aktuální díly, kterých je přes 800, vás přivedou k bitvě u Hradce Králové nebo ke stavbě Národního divadla.

Týden živě
Pat a mat českého IT nebe jsou Jan Sedlák a Jakub Čížek, původně se jedná o videocast webu Živě, který má však i svoji verzi na iTunes v čistě zvukovém provedení (ne vždy se jim to povede zkonvertovat celé). Kluci jsou vtipní, zvou si hosty, a jsou oblečeni podle poslední módy luxusního světa IT. Pokud je vaší relikvií číslo jedna samolepka s Androidem, musíte poslouchat nebo se dívat.

Žádné komentáře: