4. srpna 2011

Mýty o masturbaci

Maturbation - ilustrational picPodle sexuologa Petra Weisse se statistickými výzkumy potvrzuje, že masturbaci přiznává dnes u nás 90% mužů a 60% žen.
V internetové příloze MF Dnes - ona idnes.cz se objevil pozoruhodný článek pod názvem Dělat si to je i pro nás ženy úplně normální. Zajímavé je, jak ženy přistupují odlišně ke své sexualitě, což není pro mě žádným překvapením a mé průzkumy to jen potvrzují. Žena často nepřizná pravdu z jednoduchého stereotypu, byla by považována za "kurvu". Nevím, kde to holky učí, ale nějak jsou dopředu stylizovány do pozice, kdy jsou to ony, které se mají zdráhat. Pokud je tomu pak jinak, jsou ostatními ostýchavkami tvrdě odsouzeny. Zřejmě je to biologicky zakódovaný prvek přirozeného výběru, aby se nepářily z každým, kdo má chuť, ale pouze otcem svých dětí, kterého si sami zvolily.

A teď trochu osvěty, možná se to někomu dnes zdá být nesmysl, jelikož to každá musí vědět, ale pokud se dozvím, že AIDS (vir HIV) přenáší africké mouchy, tak hodně o všem pochybuji (Pro ty, co si to mysli, a ten vtip nepochopili, jsou to: 1. nechráněný sex {mechanicky - kondomem}, 2. krevní přenos {transfuze, jehla}, 3. z matky na dítě).

6 mýtů o masturbaci [Červinková, 2008]

1. Masturbace je zdraví škodlivá.
Není. Je to přirozená potřeba lidského organismu.

2. Masturbace je neškodný zlozvyk.
Není. Je to plnohodnotná součást pohlavního života.

3. S masturbací není radno začínat brzy.
Blamáž. Tělo se samo přihlásí podle toho, jak dospívá. Vědecký výzkum potvrzuje , že dívky, které začaly v dospívání, mají později lepší předpoklady pro dosažení orgasmu.

4. Žena a muž mají naprosto jiné potřeby v souvislosti s masturbací.
Nemají. Rozdíly jsou v lidech, nikoliv v pohlaví.

5. Masturbovat se musí s mírou.
Žádná neexistuje. Každý podle svých potřeb.

6. Masturbují víc muži než ženy.
To těžko. Ženy se k masturbaci jen méně přiznávají.

Zdroj: Červinková, R., Dělat si to je i pro nás ženy úplně normální, ona idnes.cz, [cit. 2. října 2008, online].

Žádné komentáře: