7. srpna 2011

29. Martincův zákon: Release

Tak tento zákon popsat v češtině bude poněkud oříšek, jelikož mě nenapadá vhodný český ekvivalent k » release «. Když se řekne » release «, představím si týpka s raketometem, který z ramena odpálí raketu. Je to ohromná síla, která se vyřítí směrem k cíli. A podobně funguje technika » release «, která slouží k uvolnění mysli. Mysl si lze představit jako záchod, který se plní různými nepohodlnými představami a magické slůvko » release «, to vše spláchne do odpadu - z hlavy ven.

Release - illustration photoJe celkem snadné vypustit věc, kterou držíte v ruce, ale daleko náročnější je vypustit emoce, myšlenky a cokoliv vás právě trápí ve vaší hlavě nebo srdci.

Smyslem techniky » release « je zbavit se negativního a udělat tím místo pro pozitivní. Už se vám určitě stalo, že vaše myšlenky zabloudili k nějakému trapnému okamžiku a mozek se v tom začal rochnit, což nebylo vůbec příjemné a navíc vás to na ty okamžiky paralyzovalo. Ovšem to neplatí jen na duchovno, » release « lze použít i na fyzické předměty, která vás obklopují. Podívejte se kolem se, kolik věcí už nepotřebujete a mohly by udělat radost někomu jinému. » release « ~ darujte je nebo je prodejte, uděláte si místo na věci, které budou užitečnější.

Tuto techniku lze použít na:
  • vztek,
  • myšlenky,
  • věci,
  • přesvědčení,
  • zvyky,
  • pocity a činy,
  • vztahy - to nejobtížnější na závěr.
Používat » release « u vztahů je asi největší výzva. Zbavit se přátel, kteří na nás mají špatný vliv je tak těžké, jak silné je citové pouto nebo historie, která nás s nimi pojí. Pokud však máte pustit z hlavy někoho, koho milujete, tak potřebujete už velkou vůli. Proto je dobré trénovat na maličkostech a pak uvidíte, že i zdánlivě obtížné životní situace nebudou takový problém, jak se původně mohlo zdát.

Stačí říci magické slůvko » release «, zhluboka vydechnout, přepnout do pozitivního režimu a začít jednat s úsměvem. Pokud vám to nejde, určitě máte kolem sebe několik lidí, kteří si vás vyslechnou, a tak vám umožní se negativních pocitů nebo myšlenek zbavit.

zdroj: Brice, L. Release. Mornig Coach, 2011. [online, cit. 28.6. 2011].

Žádné komentáře: