24. června 2012

Nejlepší Android Launchery

Lifehacker: What's The Best Android Launcher? (Poll Closed)Anketa z Lifehacker: Jaký je nejlepší Android launcher?
Začneme definicí. Launcher (česky asi uživatelské prostředí) je "obvykle to první, co z Androidu uvidíte. Skládá se z libovolného počtu domovských obrazovek, včetně spodního docku (což jsou ty ikony dole – menu, kontakty, telefonní aplikace a další) a menu s aplikacemi. Jedná se víceméně o samostatnou aplikaci, která se spouští tlačítkem home. [HOUŠKA, 2012]"

Na HTC Desire HD jsem neměl vůbec potřebu se launcherem zabývat, ale u Samsung Galaxy Nexus je to už jiná písnička. Jako inspirace mi posloužil článek na Lifehacker - 5 nej launchery na Android.

Všechny launchery běží na Android 4 Ice Cream Sandwich, co se týče kompatibility dolů, tak některé nemají verzi pro starší Androidy.
  • Go Launcher EX (GO Launcher Dev Team): na mojem Androidu zatím jasná volba, zkoušel jsem i ostatní, ale vždy jsem se vrátil. Tento launcher vyniká svou širokou možností upravování a můžete si jej vyladit doslova na míru. Ze stáje GO pak nezapomeňte zkusit tyto aplikace:
  • Apex Launcher (Android Does): je pouze pro verzi Android 4 ICS, uživatelé je oceňují pro rychlost.
  • ADWLauncher EX (AnderWeb): asi si jej zvolí uživatel, který má rád jednoduchost - je nenáročný.
  • Launcher Pro (Federico Carnales): skvělý pro začátečníky v experimentování s launchery, na diskuzích se mu vytýká pomalé tempo aktualizací.
  • Nova Launcher (TeslaCoil Software): poslední launcher je taky pouze pro Android 4 ICS, oceňují jej hardcore uživatelé.
  • SPB Shell 3D (SPB Software): 3D launcher nové generace za necelých 300 Kč. Pokud chcete mít něco opravdu jiného.



zdroje:
Houška, L. Co je to vlastně ten Launcher? AndroidMarket.cz, [online, cit. 23.6. 2012].
Alan, H. Five Best Android Launchers. Lifehacker.com, [online, cit. 17.6.2012].

Doplnění 24. března 2013: Go Launcher Ex je dobrý pro ty, co si zakládají na designu a skinech, taky je plně lokalizovaný do češtiny. Pro mě je však příliš neohrabaný. Poslední rok jsem používal Apex Launcher a byl jsem spokojen, dokud však nezačal blbnout (padat a hádat se s Go Lockerem). Jako náhradu jsem zvolil Nova Launcher a je to bomba. Převedl jsem kliknutím nastavení z Apexu, takže užívání bylo okamžité, jen se museli donastavit aktivní widgety.

Žádné komentáře: