27. června 2012

Falling Skies

Už jsem myslel, že mimo Hell's Kitchen US nebudu mít přes léto seriál, na který se těšit. Nakonec jsem díky článku 40 žhavých tipů na letní seriálové novinky objevil americký sci-fi seriál Falling Skies (imdb 6.9, csfd 64%).


Hlavni postavy serialu Falling SkiesHlavní postavy seriálu Falling Skies (zleva): zatrpklý kapitán Weaver (Will Patton), dospívající nejstarší syn Hal Mason (Drew Roy), unesený prostřední syn Ben Mason (Connor Jessup), dějepisář a otec Tom Mason (Noah Wyle), nejmladší ze tří bratrů Matt Mason (Maxim Knight), pohledná pediatrička Dr. Anne Glass (Moon Bloodgood)

Seriálu dávám 80% po první sérii, z druhé série jsem viděl zatím první tři díly. Na první pohled mi seriál zápletkou a zpracováním připomíná Jericho (zrušen během 2. série) a The Walking Dead (čeká se na 3. sérii). Děj Falling Skies se odehrává v postapokalyptické americe v okolí Bostonu. Hlavní postavou je středoškolský učitel americké historie Tom Mason v podání zásadového a čestného Noaha Wyle, kterého znáte nejspíš jako doktora ze seriálu E.R. (Pohotovst). Tento učitel přišel při útoku mimozemšťanů o ženu a byl mu unesen prostřední syn Ben. V rámci odboje se připojí ke skupině nazvané 2. Massachusetts (100 "vojáků", 200 civilistů). V seriálu je mnoho narážek a konotací s občanskou válkou a postoji k indiánům, které asi běžnému českému divákovi uniknou, ale každý "amík" ví, oč jde.

Seriál milovníkům sci-fi vřele doporučuji. Jen pořád nemůžu najít kvalitní podcast k seriálu.

Fanouškovské stránky:

Žádné komentáře: