5. května 2014

Game of Thrones S04E05: First of His Name

Moje hodnocení: 45% [něco ve tmě]
Tři slova popisující epizodu: The deed is done/Skutek byl vykonán. (Lysa x Petyr setkání)
Počet shlédnutí: 2x

Velké zklamání z epizody. Pomalé tempo, seznamování diváka s postavami a jejich směřováním. Celou dobu čekám na rozuzlení severu, ale to byl jen zmatek ve tmě. Možná kdybych, jako čtenář knížek neznal tajemství tety Lysy, tak bych byl více spokojen.

HBO Game of Thrones s04e05: Blood Gate in ValeBloody Gate ve Vale, asi nejlepší vizuál celé epizody. Sansa, teda vlastně Alayne Stone vypadá úchvatně.
Tetička Lysa Arryn prozrazuje asi největší tajemství začátku seriálu, kdo skutečně stojí za vraždou Jona Arryna. Sansa rychle vystřízliví z počátečního nadšení z nového útočiště. Celá první polovina epizody, je však pěkná nuda, není tam žádné napětí, jen výměna stanovisek. Dárek pro malého Roberta Arryna mi připomněl, jak děti nakládají s hračkami z Kinder Surprise vajíček.

Lannisterové asi mají dobře utajované ekonomické problémy a opět je zmíněna The Iron Bank of Bravos. Mohli aspoň ukázat jak taková instituce vypadá.

HBO Game of Thrones s04e05: Podricks rabbit on fireTato scéna s flambovaným králíkem za mě shrnuje celou epizodu.
Podrick neumí ani jezdit na koni, ani vařit. Arya měla celkem zbytečnou scénu s Houndem, ale aspoň konečně ukázala, že se umí pohybovat při cvičení s Needle a přidala si Hounda zpět na seznam. Rozuzlení za Zdí bylo tak, jak jsem čekal. Locke byl ukončen. Jon s Brandonem se nepotkali, tak aspoň Jon má svého Ghosta zpět, i když to bylo taky nějaké odfláknuté. Trochu mi přišlo, že poslední scénou minulé série si vyčerpali CGI rozpočet na dlouho dopředu.

Nezapomeňte epizodu hodnotit na:


Poznámky pod čarou

Žádné komentáře: