12. května 2014

Game of Thrones S04E06: The Laws of Gods and Men

Moje hodnocení: 70% [návrat ke kvalitě]
Tři slova popisující epizodu: Dal jsem to tvé ženě. (Davos x Salladhor Saan setkání)
Počet shlédnutí: 1x

Nezapomeňte epizodu hodnotit na:
HBO Game of Thrones s04e06: BravosKonečně je na mapě i Bravos a že se do něj i podíváme, jsem skutečně nečekal.
Začátek epizody byl skvělý a ukázal Bravos a The Iron Bank, super. No pak, ale přišly dvě slabší části. Celá zápletka kolem Dreadfort byla zoufala, napřed se Theonova sestra pokusila čtením dopisu navodit cool atmosféru z druhé série, ale opakovaný vtip, už není vtipem. A když to pak celé nakonec zabalí, tak mě jen napadlo, tvůj otec to říkal hned, aniž by se vláčel na lodi kolem celého Westerosu. Naprosto zbytečné, -20%!

Další slabší část byla Daenerys v Meereen, nevím kdo tam tyto scénáře píše, ale nedělá dobrou práci. Po digitálním drakovi a spálené koze zbytečné dialogy a pohledy. Vím o co tvůrcům jde, ale realizace je nuda, -10%.

HBO Game of Thrones s04e06: TyrionDruhá půlka v King's Landing ukázala, proč je Game of Thrones tak dobrý seriál. Skvělé dialogy, fantastičtí herci. Celý soud byl skvěle napsán.
Veškeré scény v King's Lading jsou v ostrém kontrastu se zbytkem epizody. Jsou totiž úplně na jiném levelu, jak scénáristicky, tak herecky. S Tyrionem se nikam nespěchá a vše má správnou délku a načasování. Rozhodně žádná nuda, ale napínavé jako kšandy, plné zajímavého překrucováni faktů a úhlů pohledu. Náhrdelník se využil dokonale. Každý jen tuší dokonalost Malíčkovi habaďůry, kdy je Sansa k němu přikovaná, aniž si to možná zcela uvědomuje. Cersei neřekne snad ani slovo, ale ty její úsměvy dají za tisíce slov.

Už se nemůžu dočkat dalšího dílu a událostí v King's Landing.

Poznámka pod čarou:
  • Skvělá hláška z dnešního The Joffrey of Podcasts: „Ramsey měl noc snů, napřed trochu peprného sexu s Myrandou a pak si s chutí zazabíjel.“
  • Tato epizoda byla první, ve které nebyl žádný Stark.

Žádné komentáře: