28. dubna 2014

Game of Thrones S04E04: Oathkeeper

Moje hodnocení: 60% [druhá přechodová v řadě]
Tři slova popisující epizodu: Další nudný den.
Počet shlédnutí: 1x

Pro čtenáře knížek velice zajímavá epizoda, kde se dozví hodně nových věcí a ne jen dozví, ale je i uvidí.

HBO Game of Thrones s04e04: Petyr Baelish and his conspiracyMalíček a Sansa rozebírají, jak se dělá politika a kují pikle.
Líbí se mi, jak v podcastech hodnotí Malíčkův úchylný hlas, když na lodi šeptá, je ještě úchylnější než obvykle. Jsem zvědav, jak bude mluvit s Lysou Arryn. Také rada Olenny Margaeyr, že štěstí se musí naproti, by si měla vzít každá dívka k srdci. Konečně už divák ví, jak to bylo s tou svatbou. Skvělé dialogy.

HBO Game of Thrones s04e04: Dream team Jon Snow a LockeLocke je v Castle Black, toto setkání s Jonem je fakt boží.
Celé dějová linka kolem Craster's Keep se mi moc líbí, tohle v knížce není, takže si to užívám. Seriál umožňuje vidět věci, které v knížce nevidíme, protože je nevidí sledovaná postava. Icehenge na závěr bylo super, bylo poodhaleno jedno tajemství.

HBO Game of Thrones s04e04: Podrick as the third giftMeč, zbroj a uculený Podrick. Brianne nemohla dostat lepší páže, ti dva jsou pro sebe jako dělaní.
Jaime si začíná dělat v hlavě jasno, všechny scény s Bronnem jsou super. Na druhou stranu Daenerys, je dost nudná, jsem zvědav, jak se mi to bude líbit s větším odstupem. Některé slabé epizody se mi potom v rámci série nezdají být tak slabé, když zapadnou do kontextu sezóny. Dnes jsem opět chtěl vidět více a byl konec. Nemůžu se dočkat, jak provedou setkání Jona s Brandonem a nebo se nesetkají?

Opět krásné variace na téma Oathkeeper ("Přísežník" nebo "Ten co drží přísahu"):
  1. Jmenuje se tak Jaimeho meč, vlastně teď už patří Brianne.
  2. Brianne i Jaime složili přísahu Catelyn Stark.
  3. Locke složil přísahu Roose Boltonovi.
  4. Noční hlídka přísahala celá i Sam, který je rozhozený z Gilly.
Nezapomeňte epizodu hodnotit na:

Žádné komentáře: