8. srpna 2013

10100: Přijetí jako výdech

Přijetí chápeme jako uvědomění přítomného okamžiku. Naše tělo existuje jen v přítomnosti, zatímco naše myšlenky se mohou toulat v minulosti nebo snít o budoucnosti. Čas je teď a místo je tady. Přijetí si vyžaduje trpělivost a porozumění: "Nevím, co se stane a to mě vzrušuje." Díky přijetí si můžeme říci: "Když ne tohle, tak něco lepšího."

Take out the Trash - Peaceful Warrior, USA, 2006Sokrates radil Danovi, aby si vyhodil ty odpadky, které má v hlavě, aby si vyčistil hlavu a uvědomoval si přítomnost. [Pokojný bojovník, USA, 2006]

Přijetí nás učí přijmout vše, včetně lidí takových jací jsou. I když máme za někoho odpovědnost, ať již jako rodič, učitel nebo šéf, nemůžeme převzít odpovědnost za následky jejich rozhodnutí. [SUNNARBORG, 2011].

Přijetí je jako výdech. Dýchání je něco, co děláme, jak vědomě, tak nevědomě. Když jsme ve stresu a zhluboka dýcháme, cítíme s výdechem uvolnění. Přijetí nás nechává vydechnout a zbavit se potřeby mít kontrolu nad naším okolím - můžeme se naučit, jak skutečně nechat všechno být. [SUNNARBORG, 2011].

Afirmace na dnešní den: "Dovoluji lidem a okolnostem okolo mě být takovými jaké jsou a udržuji si mé soustředění." [SUNNARBORG, 2011]

Otázky: [SUNNARBORG, 2011]
  • Co právě teď nechávám být?
  • Co nejsem schopen nechat být tak, jak to je?
  • Jak mi přijetí reality může pomoci?

Žádné komentáře: