5. dubna 2013

Game of Thrones: Valar Dohaeris S03E01

Moje hodnocení: 40% [podprůměrná epizoda]
Tři slova popisující epizodu: Uvozující, pomalé seznámení.
Počet shlédnutí: 2x ... poprvé o Velikonocích ráno a podruhé o tři dny později s titulky.

Čekání dlouhé jeden rok. Nebylo to přímo zklamání, jak se může z hodnocení zdát. Prostě to bylo jako smočit jen palec a více až za další týden.

btw: "Valar Dohaeris" znamená valyriánsky "všichni musí sloužit", je to tradiční odpověď na pozdrav "Valar Morghulis" (všichni musí zemřít).

Game of Thrones S02E01: ser Barristan Selmy jako Obi-Wan Kennobi padawanem bude Dany.Asi nejvíce posunující moment epizody. Ser Barristan Selmy jako Obi-Wan Kennobi, jeho padawanem bude Dany.

Část s možnými spoilery, ale ne zas tak moc!
Hned na začátku se dostaneme do táboru Mance Raydera s Johnem Snowem. V této části první wau moment: viděli jsme obry, vlastně obra. Všechny scény v Kings Landing jsou takove: Teď vám představíme, všechny osoby a obsazeni a jaká je startovní čára pro třetí sérii. Následuje pěkný moment s Davosem a cool věta:  "Who do you serve?". Rob Stark s matkou se objeví na Harrenhalu, což ale není nějak více zasazeno do kontextu, a tak jsem si říkal, kde to sakra jsou? Závěr si už vezme Dany a Astapor, poznáme Unsolid vojáky. Unsolid mají působit jako elfí lučištníci v druhém díle Pánu prstenů, a to se tu rozhodně nekoná. Budeme asi muset počkat, až je uvidíme v akci. Jak už ukazuje fotka, nejlepším momentem je připojení se ser Barristan Selmyho k Dany. To je ten jako Joffreymu hodil bílý plášť na zem, že tady rozhodně sloužit nebude.

Vůbec jsme neviděli Aryu Stark, Jaimeho Lannistera a Brandona Starka, jehož dějová linka má být nejvíce cool, když je pozdržena z druhé série.

Žádné komentáře: