22. září 2011

Modern Family

Když jsem si přečtl, že komediální seriál Modern Family (Taková moderní rodinka) získal na letošních Emmy 5 cen, tak jsem to musel okamžitě vidět. Zatím byly odvysílány dvě série a včera začala série třetí. Seriál vysílá i HBO, takže je dostupný ke stažení s českým dabingem. Dabing je celkem slušný, Ed O'Neill je například dabovaný Pavlem Zedníčkem jako v Ženatých se závazky (Married with Children), kde hrál Ala Bundu.

zleva: Jay, Gloria a Manny - Claire, Phil, Luke, Alex, Haley - Mitchell, Cameron a Lily

Teď už k vlastnímu seriálu, když jsem projížděl net, tak zas moc toho o tomto skvělém seriálu není u nás napsané a když už něco, tak je to přeložené tiskové prohlášení. Hlavou rodiny je Jay Pritchett (Ed O'Neill), který má dospělého syna Mitchella a dceru Claire. Na stará kolena si však pořídí energickou ženu z Kolumbie Glorii s přemoudřelým synem Mannym. Clair má s manželem Philem dvě dcery - vyfintěnou Haley s intelektuálkou Alex - a nejmladšího syna Luka, který je totálně out, a natolik se podobá chováním svému otci, že to Clair začíná děsit. Právě Lukovy scénky a hlášky dovedou dohnat až k slzám. Na druhou stranu Mitchell je homosexuál a se svým partnerem Cameronem má adoptovanou dcerku s Vietnamu, která se jmenuje Lily.

Typem a humorem mi seriál připomíná seriál z 90. let Krok za krokem (Step by Step). Mojí nejoblíbenější postavou je rozhodně Claire (Julie Bowen), která se snaží držet svou rodinu pohromadě, jelikož její manžel jí často příliš velkou oporou není. Seriál svěžím způsobem prožívá běžné rodinné situace, stačí k tomu skvělý scénář a situační humor, není potřeba žádné velké výpravy nebo vizuálních efektů. Milým zpestřením jsou známí herci v malých roličkách, kteří se v seriálu mihnou.

Seriál se nedá srovnávat s Teorií velkého třesku (The Big Bang Theory), ale líbí se mí víc než Jak jsem poznal vaší matku (How I Met Your Mother). Každopádně, zatím co jsem napsal tento příspěvek, mám staženy první dva díly třetí série, jdu se dívat.

Odkazy:

Žádné komentáře: