23. dubna 2020

Metabolic Balance 3. fáze a nouzový stav

12. března 2020 byl Česku vyhlášen nouzový stav kvůli pandemii covidu-19. Nastala doba roušková. Píšu tento příspěvek o 6 týdnů později. Asi nejvíce jsem si to uvědomil na prvním vybočení. V sobotu 14. března ráno jsem chtěl jít do oblíbené kavárny na snídani. Když jsem si ráno pustil rádio, tak jsem se dozvěděl, že mám smůlu. Místo toho jsem se vydal do TESCO. Začal jsem improvizovat. Vzpomněl jsem si na věci, co jsem rád jedl dříve. Napadl mě párek v rohlíku a šulánky s mákem, večer jsem si dal pizzu a čokoládu. Kupodivu to bylo taky fajn a saturoval jsem své potřeby i bez restaurací a kaváren.

Druhá velká změna bylo kolo. Domluvili jsme se v práci, že se vyhneme MHD. V neděli jsem kolo projel, zjistil jsem, že nepotřebuje absolutně nic. Od té doby jezdím do práce a z práce na kole. Z počátku jsem jel několikrát MHD pro chleba, ale zjistil jsem, že to jde snadno i na kole cestou z práce. Trošku drsné to bylo ráno, několikrát byla teplota dost pod nulou. Vybavení jsem měl spolehlivé, tak se to dalo zvládnout. Více jsem bojoval s rouškou na kole, což vyřešilo, když jsem obětoval brýle a jezdil bez nich. Není nic zákeřnějšího, než když se zamlží brýle. Hmyz v oku jsem měl tak 2x a vždy jen v jednom, což je slušný trade-off.

Do práce na kole.

Měl jsem na konci dubna plánovaný pobyt na Sv. Kateřině a poslední konzultaci. Vzhledem k situaci je odloženo na neurčito, možná zajedu na konzultaci do Prahy na otočku, ale zatím to není na pořadu dne. Stejně tak jsem měl jít v druhé půlce března na odběry, taky jako zbytné vyšetření odloženo, až se vše uvolní. Hodně věcí je tak nějak pozastaveno.

Čekám, až se stabilizuje moje váha. Myslím, že se tak děje, ale trochu jsem kvůli kolu musel přidat na stravování. Téměř pravidelně si dávám ovoce i po večeři a když jedu pro chleba, tak si dávám v práci protein. Cesta do práce a z práce je kolem 400 kcal dohromady a asi 40 min aktivity ne nijak smrtící. Trochu mám teď kvůli tomu problém se spaním, jelikož jsem unavený večer, ale když jdu dříve spát, tak se taky výrazně dříve probudím. Tohle se musí nějak vychytat, nejvíce bych měl ze změny benefitovat, až se tělo vystabilizuje, tak jsem zvědav, zatím mi mé tělo přijde zmatené jak Goro před Tokiem.

Žádné komentáře: