12. prosince 2019

Metabolic Balance přechod do 3. fáze a nízký tlak

V pondělí 9. prosince jsem měl 2. konzultaci s Dr. Suchánkem a posvětil mi přechod do třetí fáze. Což pro mě znamená navíc možnost králíka, telecí, několik druhů sýrů a kiwi. Proběhlo taky další měření na InBody, už to byly skoro 3 měsíce od 12. září:
  • Tělesný tuk ...  44,3 »  23,7 kg (-20,6 kg)
  • Útrobní tuk ... 195,4 » 136,6 cm2 (-50,8 cm2)
  • Svaly .........  43,9 »  42,3 kg (-1,6 kg)
Cíl pro ukončení 3. fáze je zachování svalů a úbytek dalších 10 kg tuku.

Návrat na Sv. Kateřinu na 4 dny. Zvládl jsem konzultaci a měl plnou penzi dle Metabolic Balance, taková mini dovolená.
Probrali jsme taky problém s nízkým tlakem, s kterým se potýkám během redukce. Je to velmi nepříjemné, hlavně ve dnech s nízkou fyzickou aktivitou. Základní projev je motání hlavy při prudkém stoupnutí z lehu. Ležení s notebookem na posteli je má oblíbená víkendová pozice. Příčinou je úbytek tukové tkáně, čím se snížil odpor v těle a cévy jsou roztažené na jinou fyziognomii. Bude chvíli trvat než se celé tělo přizpůsobí nové situaci. Druhý faktor, který může situaci komplikovat, je detoxikace. Tukové zásoby se tvořily v různé době z různého materiálu a mohou obsahovat nezdravé látky, které jsou teď uvolňovány do krevního řečiště a musí se dostat z těla ven. Lze si to představit jako odtávání sněhu na jaře.

Jak se vyrovnat s nízkým tlakem: [zdroj: vitalnienergie.cz]
  • vypít 0,5 l vody po probuzení a hlídat si pitný režim během celého dne,
  • zařadit ranní rozcvičku,
  • dát 3x střídavě studenou a teplou sprchu (to raději půjdu častěji do sauny),
  • ke každému jídlu hrnek zeleninového vývaru,
  • zařadit minerály Basen Pulver,
  • až 3 šálky kávy po jídle denně.
Hlavní změnu udělaly zeleninové vývary, což je i celkem líná varianta úpravy večerní zeleniny. Vemu si 600 ml zeleninového vývaru, hodím tam naváženou zeleninu i maso a nechám vařit 30-40 min. Mezitím si připravím snídani a oběd na druhý den. Přidáním papriky nebo kari si můžu hrát s výslednou chutí, případně dát zázvor nebo chili pokud chci jít do něčeho pikantnějšího.

Basen Pulver lze koupit v DMku nebo na stránkách Metabolická kuchařka. Můj režim je ráno 250 ml Vincentky nebo Magnesie neperlivé a večer do mátového čaje jedná dávka Basen Pulver.

Králík 190 g v zeleninovém vývaru s kousky zeleniny 165 g. celozrnný žitný chleba 50 g s ghí (polévková lžíce).

Na Sv. Kateřině jsem seděl u stolu pro účastníky prosincového pobytu Metabolic Balance, kde byli 3 nováčci čerstvě po detoxu a 5 ostřílených veteránů programu, kteří se zapojili do programu před 6 lety. Viděl jsem jak lze elegantně využít pobyt na Sv. Kateřině pro pravidelný každoroční detox. Zatím však po tom rozhodně netoužím, zážitek ze září je velmi živý. Bylo zajímavé si vyměnit zkušenosti s někým, kdo je už veteránem a jak se žije ve 4. fázi.

Návrat vlakem do Brna, už byla pěkná zima, ale zatím žádný sníh.

Žádné komentáře: