18. září 2019

Metabolic Balance první 3 dny nového jídelníčku

V pondělí byla zahájena 2. fáze: přísná úpravná, která bude trvat 14. dní, skoro do konce září.

3. den
Pondělí bylo zahájeno mandeládou na snídani:
  • 40 g mandlí a
  • 30 g slunečnicových semínek - obojí přes noc namočit, ráno přidat
  • 1 jablko a rozmixovat, k tomu skořice a 
  • 50 g celozrnný žitný chleba
Dostali jsme všichni tři stejnou snídani, abychom se s ní seznámili. Po těch dvou dnech očisty, to byla zasloužená odměna. Skořice na posypání povolena a jak jsem si pak ověřil, tak i mák (čajová lžička cca 5g).

Jídla Metabolic Balance 3. den


Po snídaní měl každý člen skupiny individuální konzultaci k výsledkům. Osobně jsem nic vysvětlovat nepotřeboval, zajímalo mě více jaký bude rozdíl u příštího měření, než mé hrozné krevní testy. Aspoň holky byly více v pohodě, když jsem byl ve všech parametrech horší a ještě žiju. Cíl byl poměrně snadný 30 kg tuku dolů a jídelníček byl připraven na dost tvrdý deficit při 160 g sacharidů na den, tak snad soudruzi v Německů vědí, co dělají :) Jen ty bílkoviny se mi zdály nízké, ale budu věřit.

Před obědem jsme měli lymfatickou masáž dětským pudrem, připadal jsem si jako miminko a paní, která masáž prováděla, měla neuvěřitelně teplé ruce.  V létě prý nemá problém vypít i 6 l vody za den. Mám co dělat, protože bych měl každý den do sebe dostat 4 l vody.

Na oběd byla kuřecí prsa, salát, chléb, čistý zeleninový vývar a celozrnný žitný chléb. Kuře bylo šťavnaté a byla radost jej sníst. Jablko bylo jako dezert. Do hodiny po obědě můžeme kávu bez cukru, tak jsem toho využil.

Další fyzickou aktivitou byl hodinový Nordic Walking. Byla to trasa asi 4 km a spálil jsem se přes 500 kcal. Po aktivitě jsem dostal hlad. Naštěstí byly jen 2h do večeře, tak jsem vyrazili do wellness a dalo se to vydržet.

Na večeři byl losos s teplou zeleninou, žampiony a plátek celozrnného žitného knäckenbrotu. To bych doma hravě zvládl.

4. den
Snídaně byla mléko a ovesné vločky, k tomu papaya, kterou jsem jedl poprvé, prostě takový meloun. Dohromady to skvěle fungovalo. Každé jídlo musíme začít dvěma sousty bílkoviny. Proč? "Pokud začneme jíst jídlo bílkovinou, slinivka břišní uvolní hormon glukagon potřebný při jejich trávení. Tento hormon je protipól hormonu inzulín, čímž se brzdí jeho produkce… Výsledkem je nastartování spalování tuků a obávané návaly hladu se nekonají! [zdroj vitalnienergie.cz]" Proto jsem měl na start panáka mléka.

Jídla Metabolic Balance 4. den

Dopoledne jsme měli volno a tak jsme se vydali na Nordic Walking procházku do Počátek. Asi 7 km a 1000 kcal, zpátky to bylo do kopce. Po návratu jsem dostal opět hlad, vyřešila to vířivka a zas ta zbývající hodina rychle utekla. Až budeme doma, můžeme 30 min po tréninku dávku proteinu (u mě to bude neochucený hydrolyzovaný syrovátkový) a ovoce, které se díky funkci inzulinového okna nepočítají.

Odpolední aktivita byl pilates, pro zpestření jsme používali na cvičení kruh, to jsem spálil jen 192 kcal a hlad jsem dostal, až těsně před večeří.

Na večeři byla krůtí prsa se zeleninovým pyré a plátek celozrnného žitného knäckenbrotu, samozřejmě taky zeleninový vývar s petrželovou natí a nasekanou pažitkou.

5. den
Na snídani jsem dostal jogurt, mango a můj chleba. Využili jsme skořici a vedla se debata jestli kokos jako koření ano nebo ne, nakonec jsem si to decentně posypal. Budu se muset zeptat. Mango bylo sladké, byl jsem spokojen.

Jídla Metabolic Balance 5. den

Ráno jsem vyšli opět na Nordic Walking procházku, trasa byla 4,5 km, spálil jsem 674 kcal. Poprvé jsem byl u pramene Jihlavy, a to jsem tu už byl několikrát. Dostal jsem krátce po aktivitě hlad. Použil jsem odzkoušenou strategii, vířivka a solná pára, uteklo to jako nic.

Nordic Walking k pramenu Jihlávky a okolí

Na oběd jsem měl připraveny dvě vajíčka, zeleninu, chleba, vývar a jablko. Právě pouze dvě vajíčka mě nejvíce v jídelníčku překvapila. Mám limit maximálně 5 vajec týdně, to jsem schopen sníst na jednu porci. Doma jsem si normálně dával 3, a tím jídlo rozhodně nekončilo.

Odpoledne mi zpříjemnila masáž celého těla. Dost to bolelo na lopatkách, zřemě díky každodennímu nordic walkingu a přední stehno levé nohy, asi uhýbám došlapu, měl bych se na to zaměřit. Jakmile nebyla aktivita, tak jsem hlad nedostal.

Na večeři jsem čekal luštěniny, které mi jediné chyběly z mého rozpisu, ale byl to pstruh, rozhodně jsem si nemohl stěžovat. Taky jsem dostal dva plátky knäckenbrotu, což mě zaskočilo, ale vyměnil se kuchař, tak mi chtěl asi dopřát nebo mi ten předcházející dopřát naopak nechtěl :) Snědl jsem pro jistotu jen jeden plátek chleba.

Žádné komentáře: