11. května 2015

Game of Thrones S05E05: Kill The Boy

Moje hodnocení: 50% [Psychodrama.]
Tři slova popisující epizodu: Ramsey's Motel Winterfell (jak ve filmu Psycho Bates Motel)
Počet shlédnutí: 1x

Nezapomeňte epizodu hodnotit na:
První díl, který vidím, tak jak mám. Je 5:12 11. května, venku je světlo a ptáčkové zpívají. Hned na začátku se dovíme rozuzlení cliffhangeru, na který jsem si musel počkat skoro měsíc. Jinak je celá epizoda jak rozehrávka v biliárdu, epizoda bude mít smysl, až v kontextu celé série.

HBO Game of Thrones s05e05: Sansa and Miranda at KennelsMiranda se "zkamarádí" se Sansou a ukáže jí, jaké mají pejsky.
Mereen
Daennerys bere rukojmí a dělá grilování.  Jeden z důvodů proč jsem věděl, že Grey Worm neumře bylo, že v upoutávkách dostal pusu od Missandei, a konečně ji v tomto díle dostal. Danny  příjde do vězení, řekne Hizdarovi, že je tu nějaká ta tradice, otevře byznis se souboji a vezme si ho za muže. Totální nuda a amatérismus.

The Wall
Jon se svěří se svými problémy Maestru Aemonovi. Oli je naštvaný, původně jsem myslel, že se možná titulek věnuje i jemu, že má být tím chlapcem, který má být zabit. Také poprvé slyšíme zmínku o Citadele a městu Old Town, první zmínka v rozhovoru mezi Samem a Gilly. Zajímalo by mě jestli, ten co nečetl knihu, si to uvědomil, jak to bylo nucené.

Winterfell
Brianne a Podrick jsou v podhradí Winterfellu, verbují agenty a čekají. Miranda přišla o iluze, že bude manželkou Ramseyho, i když vypadá skvostně, pořád nevím, co od ní čekat. Ramsey dostane studenou sprchu od svého otce, tak jak to uměl jen Tywin Lannister, když rovnal Cersei a Tyriona v Kings Landing. Tato scéna patří mezi to nejlepší.

btw: Viděl jsem nový film Sophie Turner Barely Lethal, ale je to slaboučké a Sophie nijak neoslní, taková oddechovka pro teenagery na víkendové odpoledne do TV.

Mimochodem v jedné lodi na jedné řece
Jorah a Tyrion se vzájemně poznávají na své odvykačce do Mereen. Celý pohled na trosky Vallýrie je asi to nejlepší s celého filmu. Potom se objeví Drogon, což není překvapení, protože to bylo ve všech ukázkách. Vzpomněl jsem si na film Apokalypsa a možná tím tvůrci chtěli tento pocit navodit.   Konečně se také vyplatí investice do popisu kožní nemoci greyscale, která vypadá jak lupenka, ale je ničivá jak středověká lepra. Co nevidět se můžeme těšit na piráty, jak dnes naznačil Jorah, který nyní převzal dějovou linku postavy, která se do knížku nedostala.

HBO Game of Thrones s05e05: Drogon above VallyriaAsi nejlepší vizuál a záběry epizody. Naštěstí konec dílu nebyl jak v knize, kdy je to střiženo, když jde Tyrion pod vodu.

... příspěvek se dopisuje
HBO Game of Thrones s05e05: Coincidence resemblance with Apocalypse Now?Něco pro fajnšmekry na závěr, prostě Vallýrie je vizuálně stylizovaná jako jihovýchodní Asie v Apokalypse, filmu, který je stejně starý jako já.

Žádné komentáře: