16. února 2013

Person of Interest

Perston of Interest DVD 1st season coverJohn Reese (James Caviezel) a Harold Finch (Michael Emerson) ve skvělém seriálu, který v některých rysech připomíná nedostižného Dextera.
Konečně seriál, který mi při připomíná kvalitou a zápletkou Dextera. Fanoušci jej přirovnávají k Batmanovi, snad proto, že autorem scénáře je Jonathan Nolan. U zrodu seriálu stál i J.J. Abrams, takže nepřekvapí obsazení herci z Lost. Na čsfd má seriál 74%, osobně mu dávám 100%, až uvidíte díl s názvem Pí, tak pochopíte proč.

Hlavní zápletka se točí kolem stroje (machine), který vytvořil záhadný Harold Finch (Michael Emerson). Původní funkce stroje byla sledovat a předvídat teroristické hrozby, ale vedlejším efekt stroje je, že dokáže varovat před jakoukoliv hrozbou, která hrozí libovolnému člověku. Jelikož vláda USA, chtěla chytat jen teroristy, tak se Harold rozhodl na vlastní triko využít své neomezené zdroje a zachránit pár lidí v New Yorku. K tomu si vybere rozpadajícího se bývalého operativce CIA Johna Reese (James Caviezel alias "man in suit"). James Caviezel hraje Johnna v melancholickém duchu Tenké červené linie a působí to skvěle, nerad zabíjí lidi a odtud tkví jeho přirovnávání k Batmanovi.

Zápletka je hlubší než si ze začátku myslíte a děj je protkáván flashbacky, které postupně odkrývají minulost hlavních hrdinů. Když píší tento příspěvek, tak jsem u aktuálního 15. dílu 2. série a nemůžu se dočkat na příští pátek.

Person of Interest, John ReeseV seriálu John Reese používá mnoho zajímavých zbraní, chvílemi je to jako zbraňová orgie z Call of Duty.

Žádné komentáře: