22. ledna 2012

The Hunger Games by Suzanne Collins

Ke knize The Hunger Games mě přivedla zmínka na webu, že film podle této knihy je momentálně nejvíce očekávanou událostí roku 2012. Má se jednat o hit, který naváže popularitou na Harryho Pottera a Twilight. Stáhl jsem si audiobook k první části trilogie, a tak se do toho zaposlouchal, že jsem celých 11h zvládl za tento víkend.

Děj připomíná japonský Battle Royal (r. 2000), v postapokalyptické Americe je vybráno každý rok 24 teenagerů a pro televizní zábavu si zahrají hru "the last man standing". Politické zákulisí a hlubší důvody nebudu samozřejmě prozrazovat.

The Hunger Games, USA, 2012Hlavní hrdinka The Hunger Games - Katniss Everdeen (ve filmu ji hraje Jennifer Lawrence) ma nejen skvělé jméno, ale tu rozněžnělou naivku z Twilight strčí hravě do kapsy.

Už se těším, až se zaposlouchám do pokračování Catching Fire.

The Hunger Games Trilogy booksČeské verze knih se jmenují: Aréna smrti (The Hunger Games), Síla vzdoru (Catching Fire) a Vražedná pomsta (Mocking Jay)

aktualizace 25.1. 2012
Už jsem zvládl celou trilogii. Pokud bych měl knihy srovnat tak krásně gradují. První díl (The Hunger Games) dává nádherný úvod a vtáhne do děje. Díl druhý (Catching Fire) je ještě lepší než první a celý svět představí v plné zrůdnosti. Závěrečná kniha pak celý příběh uzavře. Nevím jestli jsem byl už unavený z toho maratonu, ale poslední díl je už až moc překombinovaný a psychologický. Pokud chtěla autorka navodit zmatek záměrně, protože už se neví, kdo je na které straně a která strana je vlastně ta správná, tak se jí to povedlo, protože je to celé o tom, jak lze cokoliv zmanipulovat a jaké to je nevědět komu vlastně věřit.

Chtěli byste vědět více? »

Další moje články o Hunger Games:

Žádné komentáře: