29. září 2019

Metabolic Balance týden poté

Mám za sebou první týden sám doma s metabolic balance. Včera jsem měl první 14h půst, který má být každý týden. Znamená to večeřet v 19:00 a snídat 9:30, jídlo mi vyšlo akorát do vlaku, udělal jsem si to hezké i v kupé polského vagonu. Dalším mezníkem je doplnění 3 polévkových lžic tuků denně, tedy lžíce do jídla:
  • ghí a
  • olivový olej.

Cesta vlakem a čekání na 9:30, měl jsem sebou láhev s počítadlem. Mandeláda za telefonem a první sousto v pytlíku.

Zatím je to pro mě 90 min v kuchyni každý den večer. Dělám si na jeden zátah večeři, snídani a oběd na druhý den. Beru to jako způsob relaxace a kompenzace k práci. Dost smrtící je, pokud zůstanu v práci déle a jím ze 7h pauzou mezi jídly, to už chce mistrovský stupeň koncentrace na cíl.

Oběd v práciOběd v práci s ostatními, v pozadí roastbeef s opékanými bramborami a tatarkou. Já tam mám kuřecí prsa a 155g salátu.

Byl jsem v týdnu 3x cvičit, jedl jsem více než hodinu před tréninkem. Dal jsem si hydrolizovaný syrovátkový protein a polovinu snídaňových sacharidu jako 4. jídlo. Snídal jsem hned po tréninku. Na kolo už není moc počasí, tak jezdím vlakem. Logistiku celkem zvládám, snažím se mít masa hlavně večer (kuře, ryba, krůta). Na oběd točím studené věci (vejce, luštěniny, sýr). O víkendu jsem využil pomoc mamky a měl jsem na oběd dýňovou polévku s mozzarellou přelitou olivovým olejem (polévková lžíce) a pyré z řapíkatého celeru s čočkou.

Sleduji, že velmi důležitý spánek, až stěžejní součást, chodím spát před 22h a stávám mezi 5 a 6 h. Při prudkém vstávání ze sedu si musím poslední dny dávat pozor na motání hlavy. Prý je to v této části programu běžná součást a mělo by se to do 4 týdnů zlepšit, jak jsem se dočetl: [zdroj: vitalnienergie.cz]
"Já sama jsem byla v tomto období velmi přecitlivělá, až vzteklá, prožívala jsem příznaky nízkého tlaku, mžitky před očima, stavy na omdlení, “těžké” nohy, únavu a malátnost. Moje rodina to se mnou v těch prvních 2 – 3 týdnech opravdu neměla snadné. Ale všichni jsme to vydrželi… To vše je totiž jen součástí procesu “přenastavování” těla a věřte mi, že to stojí za to vydržet a zabojovat sám se sebou. Většinou se vše krásně  stabilizuje po prvních 4 týdnech – po zařazení tuků."
Změřil jsem si pro jistotu i tlak a vyšlo mi pěkných 121 na 81 při tepu 65. Jsem zvědavý, co přinese další týden.

Žádné komentáře: