24. září 2019

Metabolic Balance měření na konci pobytu a první den doma

Přišel velký den, poslední den pobytu. 7:20 kontrolní měření na InBody po 9 dnech:
  • celková hmotnost -6,8 kg
  • SMM kosterní svaly +0,4kg
  • tělesný tuk -7,1 kg
  • VFA útrobní tuk -11,1 cm2/level
Na start celkem dobré, ale teď přijde teprve to nejtěžší, návrat do reality všedního dne. Ještě mám jeden den dovolenou. Po snídani (ovesná kaše z plnotučného mléka a papája) byla další konzultace, kde jsem dostal přepočetní tabulky. Můžu jít až 15 % s proteinem nahoru, pokud budu cítit hlad a to se vyplatí. Pokud budu ráno cvičit, tak si mám dát 4. jídlo 50 - 75 % snídaně a plátek chleba navíc.


Rozloučili jsme se s resortem obědem (tuňák) a vyrazili domů. Na cestu jsem dostal večeři (kuře s cuketou, žampiony a česnekem). To byl hodně dobrý nápad, protože doma jsem napřed musel udělat zásoby a rozchodit kuchyň na kontrolované vaření.
Doma jsem byl kolem 18 h. První věc, kterou jsem udělal, byla výměna baterií v kuchyňské váze, mém znovu nalezeném kamarádovi. Po 20 h mi dovezli nákup a udělal jsem inventuru zásob a ještě skočil pro pár věcí do obchodu. Rozhodl jsem se, že v pondělí ráno půjdu cvičit. Protein, který můžu mám v práci, takže na 4. jídlo bude půl snídaně.

Připravil jsem si rovnou startovací dávku a snídani. Základem byl jogurt a vločky. Před tréninkem jsem doplnil sušené švestky a po tréninku papáju, které jsem vydlabal přesně 185 g, dle mého jídelníčku. Dvě misky do ledničky a spát.

První den na Metabolic Balance - sám doma
Budíček 4:40, dát vařit kafe, vytáhnout misky z ledničky. Nezapomenout na první dvě sousta proteinu ještě, že mi zbylo něco v 500 ml kelímku. Šlo to hladce, švestky a vločky se přes noc pěkně nasákly.  5:40 jsem si dal na zahřátí 15 min boxu na Nintendo Switch a odemkl nové oblečení pro trenérku Sophie. 6:00 do fitka, trocha posilování a na závěr 6 x 2min veslování na trenažéru.


Na oběd jsem se rozhodl vyzkoušet sardinky. Vyšlo mi to s +15 % pěkně na dvě balení sardinek ve vlastní šťávě. Komplikace nastala u pekingského zelí, které bylo objemově  nekompatibilní s mými talíři a tak vytáhl hluboukou misku, kterou jsem taky pěkně dlouho nedržel v ruce. Sardinky udělaly s paprikou a olivami pěknu pastu a nemusel jsem to vůbec dochucovat.

Zbytek dne jsem doma uklízel a asi odvezu zásoby, které nemůžu, rodičům. Rýže mám tak na 2 měsíce, a tu pěkně dlouho neuvidím. Taky jsem se divil, co všechno doma vlastně mám a 2 roky jsem to nevytáhnul.

Na večeři jsem si udělal krůtí maso s žampiony, špenátem a mrkví. Součaně jsem uvařil černou čočku do salátu na úterý do práce a hodil do vody semínka na Mandeládu - takové nic moc množství. Večer jsem byl už tak unavený, že jsem po 21 h odpadl. V úterý poprvé do práce.

Žádné komentáře: