10. prosince 2015

Proč skutečně trénuji?

Tak mé první vysvětlení "Proč trénuji?" neprošlo. Podle mého trenéra jsem odpověděl na vše možné, jen jsem nešel na fyziologickou podstatu. Esoterické kecy mě prý nikam nepřivedou. To, že Lukáš nemá rád slony je věc zřejmá, ale zkusím se na to podívat jinak.

Co v minulosti fungovalo?
Je to jasné. Měl jsem cíl a i když jsem jej nedosáhl, tak jsem urazil dost na to, abych byl spokojený. Tady by Lukáš podotkl, že teprve v tento okamžik mám zabrat a ne se zastavit a uhnout. Platí paretovo pravidlo: "80% cíle jsem zvládl z 20% úsilím."

Po podzimním výběhuDostat se pod 6min na km jde relativně snadno, dostat se pod 5min na km je už jiná pohádka. Běhám kadencí 148-150 kroků za min je pomalounku.

Co je zbývajících 20%?
  1. Už jsem asi 7x prolomil magickou hmotnost 100kg, tak bych konečně mohl zafixovat 95kg. Tedy hmotnost -6kg k dnešnímu dni.
  2. Váha je jedna věc a poměr tuk:svaly druhá. Teď jsem někde na 27kg tuku a chtělo by to pod 20kg, teda -7kg tuku dolů. 
  3. Uběhnout 10km pod 50min, zvládat km pod 5min. To znamená -60s na km dolů. To bude chtít zvýšit kadenci na 170 alespoň (dá se zvýšit kadence při běhání 3x týdně o 2 každé 1-2 týdny, tedy 10-20 týdnů práce).
  4. Měl bych udělat aspoň 5 shybů, momentálně s plnou koncentrací jeden ušmudlaný udělám. Nebo aspoň 30 kliků vkuse, dám tak 16.
Tak Arrow (seriál USA, 2012-) nebudu a tohle je zbytečně na efekt, mě stačí pevná hrazda.
Trénuji proto, abych si splnil cíle a díky nim se lépe cítil, hlavně se dostal na úroveň, kdy bude snadné fyzický stav udržovat bez ohledu na občasné excesy ve stravě, a to znamená aktivní svalovou hmotu (posilování) a bezproblémové hodinové kardio (běh).

Žádné komentáře: