21. dubna 2013

Yucca Shidigera


Yucca Shidigera roste v Mohavské poušti, indiáni z ní vyráběli lana, sandály a oblečení. Květy a plody se jedly, černá semínka se přidávala do mouky, kořeny zas sloužily jako mýdlo. Indiáni znaly i léčivé účinky. Umývali si s ní hlavu, aby zabránili lupům a padání vlasů, ale také jí zastavovali krvácení, léčily bolesti hlavy a revma. [Wikipedia]
Pouštím se do dalšího experimentu. Tentokráte jsem zvolil 3-měsíční čistící kůru za pomoci Yuccy Shidigera.

Kmen pouštních indiánů používá Yuccu k hojení prakticky všech chorob a tito lidé se dožívají výrazně vyššího věku než ostatní populace, která Yuccu nepoužívá. To byl důvod, proč se o Yuccu začali zajímat vědci. Yucca obsahuje vysoké množství (až 90%) saponinů. Asi 40% jsou terpenové, ve vodě nerozpustné saponiny, ostatní tzv. stearanové jsou ve vodě rozpustné. Tyto látky působí v organismu jako velice účinný přírodní čistící prostředek. [CELOSTNIMEDICINA, 2008]  Saponiny totiž působí v těle člověka na všechny povrchy sliznic, kůži, cévy a to tak, že snižují povrchové napětí. [ŠTANGL, 2009].


Doporučená kůra
  • 1 týden 1 - 0 - 1, 
  • 2 a další týdny 2 - 0 - 2, 
Tablety se polykají:
  • ráno na lačno cca 1/2 hod. před jídlem, 
  • večer rovněž 1/2hod. před jídlem nebo 2 hod po jídle. 

Kůra je závislá na věku. Na každých 10 let 50 tablet.( Tzn. 30-letý člověk by měl využívat 150 tablet ). Po využívání dávky dle věku, možno pokračovat dále ve stejném množství (je li problém) nebo omezit na menší množství (prevence). Řeší se individuálně. Nutno zvýšit příjem tekutin na 2-3l denně. [HEMANN, 2009].

Žádné komentáře: