25. května 2012

Moje android aplikace (2. díl)

Uběhl opět nějaký čas, tak se podělím o další zkušenosti se svým Samsung Galaxy Nexus (Android 4.0 Ice Cream Sandwich). Čím dál více lidí v mém okolí používá mobily s Androidem, ale na netu není dostatek zdrojů, který by nasytil hlad po informacích a zkušenostech. I když kde kdo radí Stock ICS launcher, pořád zůstávám u svého GO Launcher EX, asi láska na první dotek.

 
Obrazovky mojeho Samsung Galaxy NexusV květnu jsem na pozadí zvolil motiv ze seriálu Once Upon a Time. Vybral jsem 3 ze svých 5 obrazovek. (Chybí technická a kalendářová obrazovka)

Aplikace, které stojí za vyzkoušení:
  1. gReader (noinnion): RSS je trochu opomíjený přístup k informacím, ale je to způsob jak do svého mobilu dostat články, které byste neměli běžně čas přečíst. Odebírám tak například FFFilm Františka Fuky, kde jsou fantastické recenze filmů.
  2. Dropbox (Dropbox, Inc.): Je to mobilní klient k webové službě na synchronizaci souborů mezi PC, mobilem a dalšími udělátky na ukládání dat. Například si vyfotím fotku a než dojdu k počítači, už ji mám ve složce. Nebo když si chci nahrát nějaké MP3, přetáhnu je do Dropbox složky v PC a dál se o nic nestarám - za chvíli jsou v mobilu.
  3. Evernote (Evernote Corp.): Nejlepší služba na sbírání poznámek (text, zvuk, obrázky). Potřebujete třeba nákupní seznam? Stačí si na PC psát do prohlížeče nebo vlastní Evernote aplikace, pak v obchod2 jen otevřít vaši poznámku k nakupování v mobilu. Nebo si nadiktujete nějaký nápad a pak si jej přehrajete u svého PC nebo kdekoliv jinde. Má i super widget na plochu.
  4. TweetCaster for Twitter (OneLouder Apps): zřejmě nejlepší aplikace na práci s Twitterem. Celkem dlouho mi trvalo, než jsem této aplikaci přišel na chuť, a stále ji nevyužívám naplno.
  5. twicca (Tetsuya Aoyama): jednodušší aplikace na Twitter. Používám ji pro ovládání firemního Twitteru účtu, má plugin i na Twitpic.com, který mi vyhovuje pro fotky ke twítům (údajně je to už slovo v českém slovníku).

 Zdroje informací na internetu:
  1. Nelekněte se smartphonu. Začínáme s androidem z vánoční nadílky » [česky]
  2. Dotekománie Android Apps » [česky]
  3. Galaxy Nexus Tricks and Tips » [anglicky]
  4. TeachMe na YouTube » [anglicky]
To bude pro dnešek vše, zkusím najít na netu více návodů a zdrojů.

 Starší příspěvek na téma Android:

Žádné komentáře: